Ouders
De ouderraad (OR)
De leden van de ouderraad worden gekozen uit de ouders en door de ouders. Ieder jaar worden in groep 1 één ouder gekozen die een zittingsperiode van 4 jaar hebben. Na deze 4 jaar kunnen ze zich herkiesbaar stellen. Ieder jaar organiseert de ouderraad in samenwerking met het team diverse activiteiten, o.a. sinterklaasfeest, kerstviering, carnaval en de schoolreisjes. Ook de wandelvierdaagse wordt met groot succes door hen georganiseerd.
Verdere actuele gebeurtenissen worden besproken in de maandelijkse vergaderingen. Om de activiteiten te kunnen bekostigen wordt er een ouderbijdrage gevraagd. Voor het schooljaar 2024-2025 is de bijdrage voor groep 1 t/m 8 € 40,-. Ouders worden verzocht via automatisch incasso te betalen. In deze bijdrage zitten de kosten van het jaarlijkse schoolreisje alsmede een deel van de kosten van het kamp van groep 8 opgenomen. Voor dit laatste wordt ter aanvulling in groep 8 nog een extra bijdrage gevraagd. Uitdrukkelijk willen we vermelden dat het hier om een vrijwillige bijdrage gaat.
Jaarlijks verantwoordt de penningmeester van de ouderraad de uitgaven en inkomsten, evenals de begroting voor het komende jaar, in deze raad.
Vergaderingen ouderraad
De ouderraad vergadert een aantal keer per schooljaar. De data van deze vergaderingen zijn te vinden in de kalender van Klasbord.
Deze vergaderingen beginnen steeds om 20:30 uur en vinden plaats op de bovenbouw locatie. Als u zaken heeft die van belang zijn voor deze vergaderingen dan kunt u met deze data rekening houden.
De ouderraad heeft momenteel de volgende samenstelling:
Groep 1A: Renee Stamsnijder
Groep 1B: Lisanne Lammertink
Groep 1C: (nader te bepalen)
Groep 2A: Marieke Spekenbrink (voorzitter)
Groep 2B: Milou Ezendam
Groep 3A: Marije Maassen van de Brink
Groep 3B: Jorien Gerritsen Mulkes
Groep 4A: Corry Weijers
Groep 4B: Tanja Rutjes
Groep 5A: Anne van de Kraats
Groep 5B: Annemiek Pigge
Groep 6: Irene Pots en Annemiek Kok (penningmeester)
Groep 7A: Marjon Lammertink
Groep 7B: Nathalie Visser
Groep 8: Lotte
De medezeggenschapsraad (MR)
Door de wet Medezeggenschap Onderwijs hebben we de mogelijkheid tot daadwerkelijke medezeggenschap in het onderwijs.
Het bestuur van onze school dient bij een aantal beslissingen de instemming te hebben van deze raad of om hun advies te vragen.
Instemming heeft het ouderdeel van de MR bij bijvoorbeeld:
- Veranderingen van onderwijskundige doelen van de school.
- Vaststelling of wijziging van schoolgids, schoolplan en zorgplan.
- Vaststelling of wijziging van beleid met betrekking tot voorzieningen ten behoeve van de leerlingen.
- Vaststelling of wijziging van de klachtenregeling.
- Verandering van de grondslag van de school.
Adviesbevoegdheid heeft het ouderdeel bij bijvoorbeeld:
- Vaststelling of wijziging van het beleid met betrekking tot de organisatie van de school.
- Vaststellen of wijzigen van het beleid met betrekking tot verzilveren, sparen, poolen, en het overhevelen van formatierekeneenheden.
- Bij alle zaken waar een besluit wordt genomen dat de instemming van het personeelsdeel van de MR behoeft.
Het reglement waarin een en ander is vastgelegd ligt ter inzage op school. De vergaderingen zijn openbaar en u kunt de data opvragen bij de directie.
Wilt u een vergadering bijwonen, meldt dit dan bij één van de leerkrachten.
De MR bestaat uit twee geledingen t.w. een oudergeleding en een personeelsgeleding. Namens de ouders hebben in de Medezeggenschapsraad zitting: Joost van de Kraats, Tessa Engbertsen en Maarten van Wesenbeeck. Namens de leerkrachten zijn dit: Kimm Spoolder, Maaike Homan en Miranda Visscher.